Berkeley Felsefesi – “Var Olmak, Algılanmaktır!”
Berkeley Felsefesi. Varolmak algılanmaktır. İdeler, kendim ve bir başka kendim olarak Tanrı. Berkeley'e göre aşk nedir? Madde yoktur!
John Locke Felsefesi, Epistemolojisi – “Zihin Boş Levhadır!”
John Locke felsefesinde epistemoloji. İde nedir, kaynağı ve türleri nedir? Locke'un dil anlayışı nasıldır? Tabula Rasa nedir? Bilgi, inanç, safsata ayrımı.
Leibniz Felsefesi, Monad Kavramı – “Evren Ruhlarla Doludur”
Leibniz Felsefesi ve monad kavramı nedir? Mümkün dünyaların en iyisini yaratan Tanrı ve kötülük problemi. Monadlar hiyerarşisi.
Spinoza’nın Tanrısı – Panteizm -“Tanrı Doğa’dır!”
Spinoza'nın Tanrı'sı. Biricik Töz anlayışı. Tanrı-Doğa nedir? Panteizm. Tanrı'nın yüklemleri nelerdir? Spinoza ve Descartes farklılıkları nelerdir?
Blaise Pascal Kimdir? Pascal’ın Bahsi ve Kumarbaz Argümanı
Blaise Pascal kimdir? Eserleri, buluşları, düşünceleri nelerdir? Pascal'ın bilimi ve teolojisi. Hıristiyan kurtuluş doktrini ve bahsi. Kumarbaz Argümanı.
Thomas Hobbes Felsefesi – “İnsan İnsanın Kurdudur!”
Thomas Hobbes Felsefesi. Toplum sözleşmesi nedir? Siyaset felsefesinde doğa durumu, doğal hukuk ve doğa yasaları kavramları.
Descartes’in Tanrısı ve Kötülük Problemi-Cisimler Gerçek Mi?
Descartes'in Tanrısı nasıldır? Skolastik felsefenin ve Descartes'in kötülük problemi açıklamaları. Tanrı'nın zorunlu kanıtı. Cisimler gerçekten var mıdır?
Rene Descartes ve Cogitosu – “Ya Rüya Görüyorsam?”
Rene Descartes kimdir? Descartes'in cogitosu. Rüya ve Kötü cin argümanları. Yöntem olarak kuşkuculuğu. Kartezyen düalist felsefesi.
Francis Bacon Kimdir? – Rasyonel Ruh ve İdoller Öğretisi
Francis Bacon kimdir? Doğanın mekanikleşmesi. Bilimler nasıl sınıflandırır? Rasyonel ruhun yetileri ve idoller öğretisi.
17. Yüzyıl Felsefesi – Rasyonalizm – “Doğa ve Kadın”
17. Yüzyıl Felsefesi nedir? Rasyonalizm ve özneciliğe geçiş. 17. Yüzyıl'ın doğaya ve kadına karşı tutumu. Dönem özellikleri.